Mijn favorieten

 

Gevalideerd taxatierapport met de gecertificeerde taxateurs van Woonaccent Den Bosch

Je krijgt vaak te maken met een taxatie als je een huis koopt of een hypotheek laat oversluiten. Bij een taxatie bepaalt de taxateur de actuele marktwaarde van een woning. Veel geldverstrekkers, zoals banken en hypotheekverstrekkers, eisen een gevalideerd taxatierapport. Het taxatierapport is valide wanneer de taxateur gecertificeerd is bij validatie-instituten, zoals het NWWI of de Taxateurs Unie. Deze instituten garanderen de kwaliteit van de taxatie, doordat het rapport op specifieke wijze opgesteld moet worden en aan bepaalde regels dient te voldoen. Naast een hypotheekaanvraag, kan een taxatie ook worden uitgevoerd bij een boedelverdeling door scheiden of overlijden, maar ook wanneer men een verkoopprijs of aankoopprijs wilt opstellen. 

De makelaars van Woonaccent Den Bosch zijn gecertificeerde taxateurs die bij elke situatie een valide taxatierapport opleveren. Maak hier een afspraak en onze makelaar komt langs om jouw woning op te nemen. 


wat is mijn huis in den bosch waard

 


Taxatie afspraak Den Bosch en omgevingVeelgestelde vragen 


Hoe gaat een taxatie in zijn werk?

De makelaar-taxateur komt op een afgesproken tijdstip en dag langs om jouw woning in de regio Den Bosch te taxeren. Tijdens deze taxatie wordt jouw woning opgenomen, waarbij de makelaar-taxateur onder meer let op de onderhoudsstaat, inhoud en oppervlakte, isolatie en energiegebruik, de ligging, omgeving, het bestemmingsplan en de kwaliteit van de constructie en materialen. Dit vult hij of zij later aan met onderzoek naar kadastrale gegevens, vergelijkbare woningen en de marktsituatie. 


Kan mijn eigen makelaar een taxatie verrichten voor de financiering van mijn huis?

Nee, wanneer er een taxatie moet worden verricht voor de financiering van een huis, dient de taxateur onafhankelijk te zijn. Deze persoon mag dan niet betrokken zijn geweest bij de aan- of verkoop van de woning.
 

Is een bouwkundige keuring hetzelfde als een taxatie?

Nee, een taxatie geeft een actueel waardeoordeel van een woning. De taxateur heeft enkel een signalerende functie wat betreft bouwkundige gebreken. De taxateur zal dan ook altijd aangeven of het nodig is om een bouwkundige keuring te laten doen.  

 


Jouw woning in de omgeving Den Bosch taxeren?

Wil je een afspraak voor een taxatie maken? Vul dan in het formulier hieronder je gegevens in. Wij bellen je binnen 1 werkdag op om een afspraak in te plannen. Als je een vraag hebt die hierboven niet wordt genoemd, mag je natuurlijk ook altijd bellen naar 073-6441445!

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring